ΥΠΑΝ: Παραπομπή για επιβολή προστίμου των καταστημάτων «Multirama»

Για πρόωρες εκπτώσεις
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 13:35

Την παραπομπή για επιβολή προστίμου των καταστημάτων ηλεκτρονικών «Multirama» στις Νομαρχίες που αυτά δραστηριοποιούνται, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, διότι, όπως αναφέρει, με δημόσια καταχώρισή τους (διαφήμιση) προς τους πελάτες τους, κάνουν γνωστό ότι διενεργούν προσφορές κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, άρθρο 14 Ν. 3377/2005, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν την πρώτη Δευτέρα μετά τις 20 Ιανουαρίου και διαρκούν πέντε εβδομάδες. Έτσι φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν στις 23 Ιανουαρίου και τελειώνουν στις 26 Φεβρουαρίου 2006.

Επιπλέον τονίζεται ότι, όπως ορίζει ο νόμος, 30 ημέρες πριν την έναρξη των εκπτώσεων, δηλαδή από τις 24 Δεκεμβρίου 2005, απαγορεύεται στα καταστήματα να ανακοινώνουν προς το κοινό εκπτώσεις ή προσφορές με οποιονδήποτε τρόπο, ιδίως με διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Στους παραβάτες, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας επιβάλλει πρόστιμο, μετά από γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής, μέχρι το 0,5% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο που επιβάλλεται, μπορεί να φτάνει το 3% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΜ



Σχολιασμένα