Cyclon: Εξαγορά εταιρειών σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 13:49

Τη λήψη απόφασης για την εξαγορά ποσοστού 100% της βουλγαρικής Bulvaria Automotive Products LTD και της ρουμανικής Kartex Trading SRL ανακοίνωσε η Cyclon Ελλάς.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ανοίγει το δρόμο για τη γεωγραφική εμπορική επέκταση της Cyclon στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η υλοποίηση της συμφωνίας ολοκληρώθηκε μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του νομικού και οικονομικού ελέγχου των υπό εξαγορά εταιρειών (due diligence) από την ελεγκτική εταιρεία Moore Stephens.

Ανετέθη η εκτίμηση της αξίας των εταιρειών KARTEX TRADING SRL και BULVARIA AUTOMOTIVE PRODUCTS LTD στη ΣΟΛ Α.Ε., προκειμένου να προσδιορισθεί το εύρος του τιμήματος αγοράς του συνόλου των ανωτέρω εταιρειών.

Η αποτίμηση της αξίας βασίστηκε στις εκθέσεις ελέγχου ειδικού σκοπού που συντάχθηκαν από την ελεγκτική εταιρεία MOORE STEPHENS Chartered Accountants, καθώς και από τα πενταετές business plan 01.01.2005 – 31.12.2009 που συντάχθηκαν από την εταιρεία.

Η οριστική μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, ενώ η χρηματοδότηση της εν λόγω εξαγοράς θα γίνει από την ρευστοποίηση της περιουσίας της θυγατρικής AVIN OIL TRADER N.E. η οποία τελεί σε εκκαθάριση από την 14η Δεκεμβρίου 2005, οπότε και ελήφθη η σχετική απόφαση και στην οποία η CYCLON είναι η μοναδική μέτοχος, κάτοχος του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

H νεοϊδρυθείσα θυγατρική εταιρεία της CYCLON ΕΛΛΑΣ Α.Ε με την επωνυμία ARCELIA HOLDINGS LTD θα προβεί στην αγορά των μετοχών των εν λόγω εταιρειών.

H Bulvaria Automotive Products LTD ιδρύθηκε το 2002 και ασχολείται κυρίως με την εμπορία βασικών λιπαντικών αλλά και συσκευασμένων και χύμα τελικών προιόντων.

Η KARTEX TRADING SRL ιδρύθηκε το 1994 και ασχολείται κυρίως με την εμπορία λιπαντικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Cyclon, με την εξαγορά αυτή των εταιρειών στις χώρες Βουλγαρία και Ρουμανία εξασφαλίζεται ευρύτερη διάθεση των προιόντων CYCLON στις αγορές των χωρών αυτών και η εταιρεία αποκτά ένα δυναμικό δίκτυο διανομής μέσω του οποίου θα συνεχιστεί η πολιτική επέκτασης στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΠΟ



Σχολιασμένα