Δούκας: Το Σεπτέμβριο η εμπορική λειτουργία της Olympic Air

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 09:46

ΜΕ ΣΤΟΧΟ το Σεπτέμβριο να τεθεί σε εμπορική λειτουργία η Olympic Air, με πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο και μετοχικό κεφάλαιο που θα κυμαίνεται κοντά στα 150 εκ. ευρώ, προωθεί η κυβέρνηση το νέο αεροπορικό σχήμα της Ολυμπιακής.

Ωστόσο, πέρα από το γενικό πλαίσιο τόσο σε επίπεδο σύνθεσης του μετοχικού κεφαλαίου όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, τα πάντα γύρω από τη νέα εταιρεία είναι ρευστά, καθώς στην ουσία τους θα καθοριστούν από τους επενδυτές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό, προκύπτει και από τη χθεσινή συνέντευξη στον ρ\σ Αλφα του υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα, που χειρίζεται το θέμα. Επίσης, δεδομένη αλλά με άγνωστο ακόμη το ποσοστό, είναι η συμμετοχή του Δημοσίου, καθώς θα κυμανθεί ανάλογα με τη ζήτηση των ιδιωτών σε ποσοστό μεταξύ 20 και 35%.

Ο υφυπουργός Οικονομίας, απέρριψε μάλιστα τα σενάρια για σμίκρυνση του αερομεταφορέα, ο οποίος θα ξεκινήσει με σχέδια πενταετίας και μέσα σε αυτόν τον ορίζοντα θα αναπτυχθεί. «Δεν μπορεί η νέα Ο.Α. να αρχίσει με το 100% του δυναμικού της. Δεν υπάρχει δυνατότητα να βρεις και τα κατάλληλα αεροσκάφη από την πρώτη μέρα. Επομένως, θα έλεγα ότι δεν ισχύει αυτό που λέμε ότι θα είναι 30% μικρότερη» ανέφερε ο κ. Δούκας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΤΑ



Σχολιασμένα