Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, χάνοντας τα κέρδη που είχαν σημειώσει μέσα στο έτος, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Intel Corp. για το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία απογοήτευσαν μερίδα επενδυτών. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Tokyo Electron Ltd., οδηγούσαν την πτώση.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 2,3%, φθάνοντας στις 122,42 μονάδες, στις 12:10' μ.μ. στο Τόκυο, σημειώνοντας απώλειες 5,3% για τέταρτη ημέρα. Ο δείκτης των εταιρειών του κλάδου υψηλής τεχνολογίας, υποχώρησαν 3,7%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 17 Μαΐου του 2004.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 2,6%, φθάνοντας στις 15.395,66 μονάδες. Μέσα στην εβδομάδα ο δείκτης υποχώρησε πλέον των 1.000 μονάδων. Ο Topix υποχώρησε 3,4%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 18 Απριλίου. Οι μετοχές της Softbank Corp. οδηγούσαν την πτώση των μετοχών που σχετίζονται με το Internet, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Yomiuri, το οποίο ανέφερε ότι η εταιρεία Livedoor Co., παραποίησε τα κέρδη της.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωνε απώλειες 3,5% και στην Ταϊβάν ο Taiex, υποχώρησε 2,5%. Πτωτικά κινούντο όλοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα.

Επίσης οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, καθώς το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών, αυξάνοντας την ανησυχία ότι οι καταναλωτές θα έχουν λιγότερα χρήματα για να δαπανήσουν. Χθες στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & Poor's 500 έκλεισε με απώλειες 0,4%. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη αγορά των εξαγωγών της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα