Μεικτή εικόνα στις αγορές μετά τα μηνύματα των κεντρικών τραπεζών

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 10:08
UPD:10:12
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

H FED μείωσε τα επιτόκια για δεύτερη φορά φέτος, αλλά ο επικεφαλής της έστειλε μήνυμα ότι παραμένει εξαιρετικά επιφυλακτικός σχετικά με περαιτέρω μειώσεις στο κόστος δανεισμού. Από την πλευρά της η Τράπεζα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε ότι επιμένει στην εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, χωρίς όμως να προσφέρει νέες ενέσεις προς το παρόν. 

Οι επενδυτές δεν έλαβαν το ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης, στο οποίο ήλπιζαν, και αυτό αποτυπώνεται στην μεικτή εικόνα των αγορών σήμερα, που επηρεάζεται βέβαια και από τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις. 

Ο δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας- Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) υποχώρησε 0,6%. Ωστόσο στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,38% και στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης ενισχύθηκε 0,35%. Εντελώς διαφορετική η εικόνα στο Χονγκ Κονγκ, με τις ρευστοποιήσεις να οδηγούν τον Hang Seng στο -1,4%.  

Στην αγορά συναλλάγματος το γιεν αναλαμβάνει πάλι ρόλο πρωταγωνιστή, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επτά εβδομάδων έναντι του δολαρίου. Υπό πίεση παραμένει η στερλίνα, καθώς εντείνονται οι φόβοι για no deal Βrexit. Σταθερό, αλλά σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, στο 1,1039 δολάρια, είναι το ευρώ. 

Tα futures των ευρωπαϊκών μετοχών δείχνουν ότι θα έχουμε ακόμη μία συνεδρίαση εξαιρετικά περιορισμένων μεταβολών για τους δείκτες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα