Προς νέο ομολογιακό δάνειο 500 εκατ. ο ΟΤΕ

Η 7ετής έκδοση αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τις συνθήκες
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 10:58
UPD:10:58

Η πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΤΕ είναι «BB+» με θετικό outlook από την S&P.

Από την έντυπη έκδοση

Διαδικασία για την έκδοση νέου ομολογιακού δανείου έχει ξεκινήσει ο ΟΤΕ με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών του υποχρεώσεων, στοχεύοντας σε καλύτερο επιτόκιο. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, ο ΟΤΕ έχει δώσει εντολή στις Goldman Sachs και BNP Paribas (κύριοι ανάδοχοι) για την έκδοση 7ετούς ομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ. 

Η έκδοση αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και με τις συνθήκες της αγοράς. 
Η πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΤΕ είναι «BB+» με θετικό outlook από την S&P.

Ο ΟΤΕ θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντλήσει για την κάλυψη ομολογιακού με λήξη φέτος τον Δεκέμβριο ύψους 349 εκατ. ευρώ και τμήματος του ομολογιακού ύψους 693 εκατ. ευρώ με λήξη τον Ιούλιο του 2020 και κουπόνι 3,5%.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο ΟΤΕ μπορεί να πετύχει με το νέο ομολογιακό που επιδιώκει κουπόνι της τάξεως του 1% με 1,5%. 
Για το νέο ομόλογο είχε μιλήσει στις αρχές Αυγούστου ο γενικός διευθυντής περί των χρηματοοικονομικών του ομίλου, Μπάμπης Μαζαράκης, σημειώνοντας ότι τα δύο προαναφερόμενα ομολογιακά που λήγουν θα καλυφθούν από νέο και τα ταμειακά διαθέσιμα.  

Ο συνολικός δανεισμός

Στις 30 Ιουνίου 2019 ο συνολικός δανεισμός του Ομίλου ΟΤΕ ανερχόταν σε 1.731 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.445,4 εκατ. ήταν ομόλογα και τα 285,6 τραπεζικά δάνεια. 

Κατά το ίδιο διάστημα τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου ήταν 1.123,5 εκατ. ευρώ ως εκ τούτου ο καθαρός δανεισμός ήταν 607,5 εκατ. ευρώ. 
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα