Χρηματοδότηση Επιχειρηματικών Σχεδίων για τη δημιουργία νέων ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 16:16

Την έγκριση χρηματοδότησης Επιχειρηματικών Σχεδίων, που αφορούν την οργάνωση οκτώ Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Πάρκων (ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ) στις περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, συνολικού ύψους 34 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας.

Κατά την παρουσίαση των σχεδίων αυτών ο κ. Σιούφας υπογράμμισε τα εξής:

«Η παρέμβαση αυτή είναι η σημαντικότερη που γίνεται γύρω από το βιομηχανικό ιστό της χώρας μας, όπου μπορούν να εγκατασταθούν και να μετεγκατασταθούν επιχειρήσεις εύκολα, απλά και γρήγορα χωρίς να εμπλέκονται με γραφειοκρατικές διαδικασίες ή με εμπλοκές στη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι κάνουμε μια ακόμη σημαντική συνεισφορά στη γενικότερη αναβάθμιση του βιομηχανικού και βιοτεχνικού ιστού της πατρίδος μας, που δημιουργεί νέες προϋποθέσεις, νέες ευκαιρίες εγκατάστασης και μετεγκατάστασης επιχειρήσεων, ώστε αυτές να είναι περισσότερο ανταγωνιστικές, εξωστρεφείς και να δώσουν ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός στην πορεία της πατρίδος μας για περισσότερη ανάπτυξη σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια και για περισσότερη κοινωνική και οικονομική ευημερία».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπυξης, με τα επιλέξιμα έργα των προγραμμάτων που έχουν υποβληθεί και συγχρηματοδοτούνται από το Γ΄ Κ.Π.Σ. και τα αντίστοιχα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Π.Ε.Π.) στο δεύτερο κύκλο, ενισχύονται με ποσοστά χρηματοδότησης 40% τα έργα στις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, με ποσοστό 35% τα έργα στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και 50% τα έργα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη Δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται, υπογράμμισε, για μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και την ίδρυση νέου βιομηχανικού ιστού στην πατρίδα μας.

Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2008 και θα έχουν στη διάθεσή τους 2.628 στρέμματα για εγκατάσταση και μετεγκατάσταση επιχειρήσεων.

Η σημερινή ανακοίνωση για τα οκτώ νέα Βιομηχανικά και Βιοτεχνικά Πάρκα είναι συνέχεια προηγούμενης απόφασης με την οποία δημιουργήθηκαν άλλα οκτώ Βιομηχανικά και Βιοτεχνικά Πάρκα συνολικού ύψους επένδυσης 64,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπου και εκεί δημιουργούνται προϋποθέσεις για εγκατάσταση και μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε 4.642 στρέμματα.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σιούφας, «συνολικά μέχρι σήμερα γύρω από αυτό το πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού και της δημιουργίας νέου βιομηχανικού ιστού στην πατρίδα μας, έχουμε εγκρίνει κονδύλια ύψους 141 εκατομμυρίων ευρώ από τα 180 εκατομμύρια ευρώ που περιλαμβάνει το συνολικό πρόγραμμα για το βιομηχανικό ιστό της πατρίδας μας. Δηλαδή της αναβάθμιση 27 Βιομηχανικών Περιοχών, τη δημιουργία 3 νέων Βιομηχανικών Περιοχών Εθνικής Εμβέλειας και τη δημιουργία 16 νέων Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Πάρκων».

Ειδικότερα:

• το Βιομηχανικό Πάρκο Καστοριάς έχει χρηματοδότηση 3.196.000 ευρώ,

• το Βιοτεχνικό Πάρκο Κατερίνης 1.683.000 ευρώ,

• το Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας 1.865.000 ευρώ,

• το Βιοτεχνικό Πάρκο Αγίου Νικολάου Κρήτης 5.171.000 ευρώ,

• το Βιοτεχνικό Πάρκο Σερρών 2.277.000 ευρώ,

• το Βιοτεχνικό Πάρκο Πτολεμαΐδας 3.213.000 ευρώ,

• το Βιοτεχνικό Πάρκο Ορμενίου 6.012.000 ευρώ.

Τέλος στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας, η χρηματοδότηση φτάνει τα 10.100.000 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα