Αλλαγές στη λειτουργική δομή της Coca - Cola 3E (2)

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 16:25

Στις απαραίτητες αλλαγές που θα της επιτρέψουν να παραμείνει ανταγωνιστική, να ελέγξει τα κόστη της και να χρηματοδοτήσει περαιτέρω επενδύσεις για την ανάπτυξή της στην ελληνική αγορά προχωρά η Coca – Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά σε μεταφορά του όγκου παραγωγής, καθώς και μέρους του εξοπλισμού από το εργοστάσιο Αθηνών στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου, που βρίσκεται μόλις 40 χλμ. από την Αθήνα και αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσιά της. Επίσης, προχωρά σε εξορθολογισμό της λειτουργίας των αποθηκών της. Οι δραστηριότητες των περιφερειακών αποθηκών στο Μεσολόγγι, την Κέρκυρα και τη Ρόδο θα καλύπτονται από τις κεντρικές αποθήκες Πατρών και Ηρακλείου Κρήτης αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος θα ενισχύσει σημαντικά το δυναμικό των πωλήσεων και θα συνεχίσει τις επενδύσεις της στην ελληνική αγορά, οι οποίες ανέρχονται ετησίως σε 40 εκατ. ευρώ. Ήδη η εταιρεία προχωρά στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 8 εκατ. Ευρώ για τη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης μονάδας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν περίπου 150 άτομα, από το σύνολο των 2.400 εργαζομένων της εταιρείας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Coca – Cola Τρία Έψιλον κατανοώντας τις αλλαγές που επιφέρει η επικείμενη αναδιάρθρωση και με στόχο να λειτουργήσει με απόλυτη διαφάνεια, ειλικρίνεια και ευαισθησία προς τους ανθρώπους της που επηρεάζονται, η Coca-Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος έχει προσκαλέσει ήδη τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να προσδιορίσει τους όρους και τις συνθήκες αποχώρησης.

Με τη νέα λειτουργική δομή η εταιρεία εστιάζει:

• Στην ανάπτυξη & και παραγωγή καινοτομικών προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των καταναλωτών, με στόχο τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στον καταναλωτή.

• Σε συνεχείς επενδύσεις στους τομείς πωλήσεων και μάρκετινγκ, καθώς και στην καλύτερη εκμετάλλευση του δικτύου διανομής.

• Στη διατήρηση ισχυρής ομάδας πωλήσεων, η οποία διαθέτοντας την κατάλληλη τεχνογνωσία, θα ανταπεξέρχεται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.

• Σε επενδύσεις σε υπερσύγχρονες εργοστασιακές εγκαταστάσεις, που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις εξειδικευμένες ανάγκες και τη συνεχώς διευρυνόμενη γκάμα των προϊόντων της, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Ήδη, η εταιρία προχωρά στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης μονάδας στο Ηράκλειο Κρήτης.

• Στη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητάς της, μέσα από τη διερεύνηση ευκαιριών ενοποίησης και εκσυγχρονισμού του παραγωγικού δικτύου και των αποθηκών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα