Τράπεζα Πειραιώς: Εταιρεία real estate για Ν.Α. Ευρώπη

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 17:33

Στη δημιουργία διεθνούς επενδυτικής εταιρείας με επωνυμία Trieris Real Estate Fund (Trieris) και κύριο αντικείμενο τις επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία στις χώρες της Βαλκανικής προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς.

Το μετοχικό κεφάλαιο της επενδυτικής εταιρείας θα ανέρχεται σε 50 εκ. ευρώ και θα προέλθει κυρίως από επενδυτές πελάτες της τράπεζας. Τα προς επένδυση κεφάλαια θα διαχειρίζεται θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, στόχος της Trieris είναι η επίτευξη κεφαλαιακών κερδών μέσω επενδύσεων σε ακίνητα υψηλών μισθωτικών αποδόσεων καθώς και σε ανάπτυξη ακινήτων.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η σημαντική παρουσία του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στις χώρες των Βαλκανίων μέσω τραπεζών και άλλων θυγατρικών και η πολύχρονη εμπειρία του Ομίλου στην διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων αποτελούν τη βάση για την επιτυχία των παραπάνω εργασιών.

Η νέα πρωτοβουλία εμπίπτει στη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς για την ενδυνάμωση της παρουσίας της και στον τομέα διαχείρισης περιουσίας τόσο στην Ελλάδα όσο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα