Πυροδοτεί αντιδράσεις το διευρυμένο ωράριο στη Eurobank

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 17:52

Ως επιτυχία του Σωματείου Εργαζομένων στην Eurobank (Union Eurobank) παρουσίασαν σήμερα οι συνδικαλιστές της την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τη διοίκηση της τράπεζας που ρυθμίζει ειδικό ωράριο εργασίας και συναλλαγών (έως τις 9 μ.μ. τις καθημερινές και έως τις 5 μ.μ. το Σάββατο) στις δύο τραπεζικές μονάδες της Eurobank στο εμπορικό κέντρο "The Mall" της Αθήνας και στο αντίστοιχο "Mediterranean Cosmos" της Θεσσαλονίκης.

Η σύμβαση προβλέπει:

- Σύστημα με βάρδιες εργασίας, με πενθήμερη απασχόληση συνολικής εβδομαδιαίας διάρκειας 35 ωρών,

- Μείωση του ωραρίου συναλλαγών κατά δύο ώρες την εβδομάδα (από τις 32 ώρες στις 30) για τις δύο βάρδιες εργαζομένων και κατά εφτά ώρες για την τρίτη βάρδια εργασίας.

- Μηνιαίο επίδομα από 220 - 235 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους στο σύστημα αυτό. Στα δύο εμπορικά κέντρα θα εργάζονται 16 τραπεζοϋπάλληλοι στο σύνολο των 7.500 στην Eurobank.

- Υποχρέωση της τράπεζας να παρέχει ρεπό σε άλλη ημέρα της εβδομάδας.

- Απαραίτητη προϋπόθεση απασχόλησης εργαζομένων σε αυτές τις συνθήκες είναι η γραπτή συγκατάθεσή τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της Eurobank Στάθης Χαρίτος, αναφέρθηκε σήμερα σε προηγούμενες ανάλογες συμφωνίες στην Εμπορική Τράπεζα για το υποκατάστημα στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

Στο μεταξύ, έντονα αντέδρασαν όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις στην ΟΤΟΕ, θεωρώντας ότι διακυβεύεται η συνολική αλλαγή του ωραρίου των τραπεζοϋπαλλήλων και σχολιάζοντας ως άνευ σημασίας τους ευνοϊκούς όρους της επιχειρησιακής σύμβασης, αφού, όπως λένε, η Eurobank δεν τηρεί τις συμβάσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Δημήτρης Τσουκαλάς, δήλωσε ότι η σύμβαση αυτή θα καταγγελθεί και νομικά και συνδικαλιστικά, και κάλεσε το υπουργείο Απασχόλησης να πάρει θέση.

Αύριο, συγκαλείται επειγόντως η Εκτελεστική Επιτροπή και στη συνέχεια το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- θα προταθεί η καθαίρεση του κ. Χαρίτου από τις θέσεις του στην ΟΤΟΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα