Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται και πάλι οι ασιατικές μετοχές μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, καθώς σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι μετοχές στις ΗΠΑ και στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2003, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την πτώση.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,8%, φθάνοντας στις 124,17 μονάδες, στις 11:50 π.μ. στο Τόκυο, με τις μετοχές των εταιρειών που προμηθεύουν καταναλωτικά αγαθά και αυτές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε απώλειες 2,8% την εβδομάδα που πέρασε, τις μεγαλύτερες από τις χρονική περίοδο που έληξε στις 7 Οκτωβρίου.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωνε απώλειες 1,5%, φθάνοντας στςι 15.469,42 μονάδες και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 1,4%. Στη Ν. Κορέα ο Kospi υποχώρησε 1,2%. Ολοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας, κινούντο πτωτικά.

Στις 20 Ιανουαρίου οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο ετών, καθώς η General Electric Co. και η Citigroup Inc. ανακοίνωσαν αποτελέσματα τα οποία διαμορφώθηκαν εκτός των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών. Αλλα αποτελέσματα εταιρειών που επίσης απογοήτευσαν τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, ήταν αυτά της Intel Corp. και της Yahoo! Inc. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε απώλειες 1,8% έχοντας τις χειρότερες επιδόσεις από τον Σεπτέμβριο του 2003.

Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη σημείωσε άνοδο 1,9%, φθάνοντας στα 68,48 δολ. το βαρέλι στις 20/1. Προσφάτως η τιμή του διαμορφώθηκε στα 68,95 δολ. το βαρέλι, 41% υψηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα