Στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών το ευρώ έναντι του δολαρίου

Καθώς τα μέλη της ΕΚΤ σηματοδότησαν την αύξηση των επιτοκίων
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 07:12

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών αναρριχήθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς τα μέλη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατέδειξαν ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν από τα χαμηλότερα επίπεδα έξι δεκαετιών, για να περιοριστεί ο πληθωρισμός.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα οδεύει να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε δύο ημέρες, σε χρονικό διάστημα σχεδόν τριών εβδομάδων, μετά την δήλωση του Christian Noyer στη γαλλική τηλεόραση, αργά το βράδυ της 20 ής Ιανουαρίου, ότι τα επιτόκια είναι πολύ χαμηλά για σταθερότητα τιων τιμών. Ο Lorenzo Bini Smaghi, είπε στο ιταλικό ραδιόφωνο, την επόμενη ημέρα, ότι βλέπει τον κίνδυνο ταχύτερου πληθωρισμού, εξ αιτίας της αύξησης των τιμών του πετρελαίου.

Το ευρώ ισχυροποιήθηκε στο 1,2242 δολ. στη 1 μ.μ. στο Τόκυο, από 1,2135 δολ., που ήταν στις 20/1 στη Ν. Υόρκη. Σημείωσε άνοδο έως και 1,2260 και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 22 Σεπτεμβρίου. Εναντι του γιέν το ευρώ αναρριχήθηκε στα 140,33 από 139,90 γιέν.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι των 15 από τα 17 κύρια νομίσματα που παρακολουθεί το Bloomberg, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιδεινώνονται. Το δολάριο υποχώρησε στα 114,59 γιέν από 115,29 γιέν που ήταν την περασμένη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα