Philips: Μείωση 33% των κερδών το δ' τρίμηνο

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 08:55

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 33%, εμφάνισαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στην Ευρώπη, Royal Philips Electronics NV, εξ αιτίας του μη κερδοφόρου venture τηλεοράσεων LG. Philips Displays.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 332 εκατ. ευρώ (407 εκατ. δολ.) από 498 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 3,7%, φθάνοντας στα 9,52 δισ. ευρώ. Τα κέρδη της, υπερέβησαν τις προβλέψεις 13 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 187 εκατ. ευρώ, με πωλήσεις ύψους 9,32 δισ. ευρώ.

Η Philips επενδύσει σε ιατρικά συστήματα, συσκευές και φωτισμό, για να μειώσει την επίδραση των αυξομειώσεων που σημειώνουν τα κέρδη στα τμήματα των ηλεκτρονικών της και των ημιαγωγών. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία είχε πει ότι σχεδιάζει να διαχωρίσει το τμήμα των chip, κάτι που θα αποτελέσει το προοίμιο μιας πώλησης ή μιας δημόσιας εγγραφής, εκτιμούν επενδυτές.

Η ολλανδική εταιρεία, η μεγαλύτερη κατασκευής ηλεκτρικών λαμπτήρων στον κόσμο και ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Χρηματιστήριο. Οι μετοχές της Philips, που υστερεί της General Electric Co. στην αγορά ιατρικών συστημάτων, το τελευταίο δωδεκάμηνο σημείωσαν άνοδο 36%, υπερβαίνοντας την άνοδο 22% του δείκτη ΑΕΧ στο Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα