Αρχίζουν από σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 09:38

ΑΡΧΙΖΟΥΝ σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2006. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, άρθρο 14 Ν. 3377/2005, οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν την πρώτη Δευτέρα μετά τις 20 Ιανουαρίου και διαρκούν πέντε εβδομάδες.

Mε την ευκαιρία της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς επισημαίνει ότι οι έλεγχοι στην αγορά το επόμενο διάστημα θα είναι συνεχείς και εντατικοί όπως επίσης θα είναι αυστηρότατες οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους εμπόρους παρατηρηθούν αθέμιτες πρακτικές (απόκρυψη εμπορευμάτων, διάθεση ειδών β' διαλογής ή ελαττωματικών, πλασματική έκπτωση, άρνηση αντικατάστασης, κ.λπ.)

Εξάλλου, την προσοχή των καταναλωτών εν όψει της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων εφιστούν οι καταναλωτικές οργανώσεις. Όπως τονίζει τόσο η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος όσο και η ΕΚΠΟΙΖΩ οι καταναλωτές, έχοντας διερευνήσει τις τιμές στην αγορά, περιμένουν ότι τα είδη που έχουν «τσεκάρει» πριν την έναρξη των εκπτώσεων να υπάρχουν στις βιτρίνες των καταστημάτων με μειωμένες τιμές από την πρώτη ημέρα των φετινών εκπτώσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα