Κεραμεία - Αλλατίνη: Απάντηση σε επιστολή του Χ.Α.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 12:21

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρεία Κεραμεία - Αλλατίνη διευκρινίζει σχετικά με την από 20 Ιανουαρίου 2006 ανακοίνωσή της, ότι:

«1) Αρμόδιο όργανο της εταιρίας μας αποτελεί το Διοικητικό της Συμβούλιο, το οποίο, αφού συνεκλήθη νομίμως την 20 Ιανουαρίου 2006, έλαβε την υπ’ αριθμ. 610 απόφασή του ως προς τη διεύρυνση του κύκλου δραστηριοτήτων της εταιρίας μας. Διευκρινίζεται ότι η εταιρία μας θα εξακολουθήσει να δραστηριοποιείται στις υφιστάμενες δραστηριότητές της.

2) Οι ασφαλιστικές εργασίες και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, στις οποίες η εταιρία μας προτίθεται να επεκταθεί είναι εκείνες στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρία MFS Public Company Limited, με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου. Συγκεκριμένα, η ως άνω εταιρία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ασφαλειών ζωής μέσω της θυγατρικής εταιρίας Liberty Life Insurance Public Company Ltd, με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου και στον κλάδο των ασφαλειών αυτοκινήτου και συναφών υπηρεσιών μέσω της εταιρίας Γαλαξίας Ασφαλιστική ΑΕΓΑ, με έδρα την Αθήνα. Επίσης, μέσω της θυγατρικής εταιρίας MFS Ventures Ltd, με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου, η οποία αποτελεί εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών, δραστηριοποιείται στον κλάδο των επενδύσεων. Τέλος, μέσω της θυγατρικής εταιρίας Marketrends Finance, με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου, δραστηριοποιείται στην παροχή μετοχοδανείων.

3) Ως προς το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης διαδικασιών σύγκλησης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας μας, ως ημερομηνία σύγκλησης έχει οριστεί η 28η Φεβρουαρίου 2006 και εντός της ημέρας θ? αποσταλεί η σχετική πρόσκληση στους μετόχους. Εφόσον η έκτακτη αυτή Γενική Συνέλευση λάβει απόφαση περί τροποποιήσεως του καταστατικού της εταιρίας μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας μας θα προχωρήσει στη διεξαγωγή πλήρων ελεγκτικών διαδικασιών, το ικανοποιητικό αποτέλεσμα των οποίων θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις με τους νομίμους εκπροσώπους της MFS Public Company Limited. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα ενός μήνα. Κατόπιν τούτου και λαμβανομένου ως δεδομένο ότι δεν θα ανακύψει ανυπέρβλητο κώλυμα ή αιτία περαιτέρω καθυστέρησης, πρόκειται να συγκληθεί νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας μας, με αντικείμενο συζήτησης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μας σε εισφορά σε είδος μετοχών της ως άνω κυπριακής εταιρίας MFS Public Company Limited. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα επίσης ενός μήνα, δηλαδή μέχρι την 30 Απριλίου 2006.

4) Σχετικά με τη λήψη ειδικών διοικητικών ή άλλων αδειών, η εταιρία MFS Public Company Limited κατέχει όλες τις σχετικές άδειες ώστε να διεξάγει τις ως άνω αναλυτικά αναφερόμενες δραστηριότητές της. Οιαδήποτε περαιτέρω έγκριση περί απόκτησης μετοχών της εταιρίας MFS Company Public Limited από την εταιρία μας αποτελεί ζήτημα εντελώς τυπικό και διαδικαστικό.

5) Ως προς το αντικείμενο δραστηριότητας της MFS Company Public Limited, η ως άνω εταιρία δραστηριοποιείται σήμερα:

α. Στον τομέα Ασφαλειών Ζωής στην Κύπρο, μέσω της Ασφαλιστικής Εταιρίας Liberty Life Insurance Public Company Ltd, παρέχοντας επενδυτικά και συνταξιοδοτικά σχέδια, καλύψεις ζωής, ασθένειας και ατυχημάτων και σχέδια Ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε άτομα και σε ομάδες ατόμων ή επιχειρήσεων.

β. Στον τομέα Ασφαλειών Γενικού Κλάδου στην Ελλάδα, μέσω της Εταιρίας Γαλαξίας Ασφαλιστική ΑΕΓΑ, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες Γενικών Ασφαλίσεων, όπως καλύψεις οχημάτων, σχέδια οδικής βοήθειας, ασφάλειες πυρός και άλλες εξειδικευμένες καλύψεις.

γ. Στον τομέα των Στρατηγικών Επενδύσεων (Venture Capital), μέσω της MFS Ventures Ltd, που επαναδραστηριοποιείται ως αποτέλεσμα νέων επενδυτικών ευκαιριών που έχουν δημιουργηθεί. Κύριος στόχο της εταιρίας είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών σε ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες διαθέτουν μεν συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά υστερούν σε θέματα όπως σύγχρονη διεύθυνση και χρηματοδότηση.

δ. Στον τομέα της Ανάπτυξης Ακινήτων, ο Όμιλος MFS επενδύει στην ανάπτυξη, προώθηση και πώληση ακινήτων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα