ΕΚΤ: Ευρω-Μεσογειακή Διάσκεψη στο Ναύπλιο

Στις 25.1.2006
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 12:32

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2006 θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο η ετήσια Ευρω-Μεσογειακή Διάσκεψη, που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι δύο προηγούμενες συναντήσεις φιλοξενήθηκαν στη Νάπολη και τις Κάννες. Πρόκειται για θεσμό που έχει στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος και των χωρών της Μεσογείου.

Στη διάσκεψη του Ναυπλίου θα προεδρεύσουν ο Πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Ζαν –Κλοντ Τρισέ και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας και θα συμμετάσχουν Διοικητές και ανώτατα στελέχη των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος, οι Διοικητές όλων των Κεντρικών Τραπεζών των χωρών της Μεσογείου (Αίγυπτος, Αλγερία, Ανεξάρτητη Παλαιστινιακή Αρχή, Ιορδανία, Ισραήλ, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Συρία, Τουρκία, Τυνησία), καθώς και εμπειρογνώμονες από όλες τις χώρες.

Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στις πρόσφατες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις στις χώρες της Μεσογείου, στην απελευθέρωση της αγοράς κεφαλαίων και στην αναμόρφωση των μέσων άσκησης της νομισματικής πολιτικής στις χώρες της Μεσογείου.

Μετά το πέρας των εργασιών της διάσκεψης, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα παραχωρήσουν συνέντευξη προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 5.30 μμ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα