BHP Billiton: Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι μετοχές

Καθώς αυξάνεται η παραγωγή χαλκού και νικελίου της εταιρείας
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 09:09

ΣΕ επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι μετοχές της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, BHP Billiton, μετά τη ανακοίνωσή της ότι η παραγωγή χαλκού και νικελίου αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη ζήτηση για πρώτες ύλες από την Κίνα.

Η παραγωγή χαλκού αυξήθηκε 24% στους 328.400 τόνους το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, προς το Χρηματιστήριο της χώρας. Η παραγωγή νικελίου αυξήθηκε 149%, φθάνοντας στους 49.000 τόνους.

Η BHP Billiton αγόρασε τον Ιούνιο του 2005 την WMC Resources Ltd., αντί του ποσού των 9,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (6,9 δισ. δολ. ΗΠΑ), γεγονός που την κατέστησε την τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής νικελίου στον κόσμο και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής χαλκού.

Οι τιμές των πρώτων υλών αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, μετά τις αγορές από την Κίνα, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο, βοηθώντας την BHP Billiton και την ανταγωνίστριά της, Rio Tinto Group να πραγματοποιήσουν κέρδη ρεκόρ.

Οι μετοχές της BHP σημείωσαν άνοδο 37 σετνς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 24,84 δολ. Αυστραλίας η μία σήμερα στο Σύδνεϋ, υπερβαίνοντας την άνοδο 0,3% του δείκτη S&P/ASX 200 του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα