Η Καραμολέγκος Α.Ε. για την παρέμβαση του ΕΦΕΤ

Σε διαδικασία προσαρμογής του διαφημιστικού και της επισήμανσης του προϊόντος
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 17:20

Aνακοίνωση με αφορμή την παρέμβαση του ΕΦΕΤ για το προϊόν της, «Holy Bread» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/23/1144876.htm , εξέδωσε η εταιρεία Καραμολέγκος.

Η εταιρεία Καραμολέγκος, αναφέρει στην ανακοίνωσή της, σεβόμενη το αίσθημα εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν καθημερινά οι Έλληνες καταναλωτές στα προϊόντα της, καθώς και τις αποφάσεις των αρμοδίων αρχών ελέγχου, θέλει να διαβεβαιώσει ότι η διαφημιστική προβολή επικεντρώθηκε στο βασικό συστατικό του holy bread, τη β-γλυκάνη. Όπως επισημαίνεται, φυσική β-γλυκάνη, οι διαλυτές φυτικές ίνες, τις οποίες συναντάμε στην καρδιά της βρώμης, με βάση διεθνείς έρευνες και κλινικές μελέτες, έχει τη δυνατότητα, στο πλαίσιο μίας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, να συμβάλει στη μείωση της χοληστερίνης.

Η εταιρεία ενημερώνει επίσης ότι όλες οι έρευνες που αποδεικνύουν τις προδιαγραφές, τις ιδιότητες και τους μηχανισμούς λειτουργίας της β-γλυκάνης που περιέχεται στο holy bread, παραμένουν στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής.

Σχετικά με τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ που κοινοποιήθηκαν χθες στην εταιρεία, η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος -υπογραμμίζεται- βρίσκεται ήδη σε διαδικασία προσαρμογής των ενεργειών επικοινωνίας, καθώς και της επισήμανσης του προϊόντος, ώστε να είναι τυπικά σύμφωνες με τις κείμενες διατάξεις.

Αναλυτικότερα, αναδιατυπώνεται το διαφημιστικό μήνυμα στο σημείο αναφοράς του ποσοστού μείωσης της χοληστερίνης και οι νέες συσκευασίες του προϊόντος είναι ήδη έτοιμες και περιλαμβάνουν τις ορθές επισημάνσεις που ορίζει ο ΕΦΕΤ.

«¶λλωστε, το νομικό πλαίσιο του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών είναι υπό διαμόρφωση σε επίπεδο Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύντομα νέα νομοθεσία αναμένεται να καθορίσει τις προϋποθέσεις χρήσης των λειτουργικών ιδιοτήτων τους», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα