Γ. Αλογοσκούφης: Θετική αναμένεται η αξιολόγηση της προσπάθειας της Ελλάδος

Συνάντηση με Χοακίν Αλμούνια στο περιθώριο του ΕCOFIN
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2006 17:30

Είναι δεδομένη η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού και μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ στο τέλος του 2006, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας, ο Γ. Αλογοσκούφης, αφού σημείωσε ότι στο σημερινό Συμβούλιο δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την Ελλάδα, πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης για τα Προγράμματα Σταθερότητας πέντε χωρών-μελών και το Πρόγραμμα Σύγκλισης της Μεγάλης Βρετανίας, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και την πορεία εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οπως επίσης έκανε γνωστό ο κ. Αλογοσκούφης, στο περιθώριο των εργασιών του σημερινού Συμβουλίου, είχε σύντομη συνάντηση με τον αρμόδιο κοινοτικό Επίτροπο Χοακίν Αλμούνια. Σύμφωνα με τον υπουργό, από τις πληροφορίες που διαθέτει, είναι ικανοποιητικές οι ενδείξεις για θετική αξιολόγηση της δημοσιονομικής προσπάθειας που καταβάλει η Ελλάδα το 2005 και το 2006.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί, προβλέπεται ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας θα αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 22 Φεβρουαρίου, για να υποβληθεί στη συνέχεια για έγκριση στο Συμβούλιο ΕCOFIN στις 13 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις της Συνόδου των υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης (Εurogroup) χθες το βράδυ, και του ECOFIN σήμερα, για την πορεία της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στη βελτίωση του κλίματος και στα σημάδια ανάκαμψης που διαπιστώνονται, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι για αναζωπύρωση του πληθωρισμού, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα