Υποχώρησε για τρίτη ημέρα η τιμή του αργού στη Ν. Υόρκη

Καθώς ο ήπιος καιρός μειώνει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης
Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 10:26

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε για Τρίτη ημέρα η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, πριν από την έκθεση η οποία ενδέχεται να δείξει ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς ο πιο ζεστός από το συνηθισμένο καιρός, μείωσε τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Τα αποθέματα, ήδη πάνω από τον μέσο όρο τον Ιανουάριο, αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα στο 1,4 εκατ. βαρέλια ή 0,4% σύμφωνα με 13 αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Η ζήτηση στα βορειοανατολικά, που αποτελεί το 80% της κατανάλωσης πετρελαίου της χώρας, θα είναι 14% χαμηλότερη αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη της Weather Derivatives. Το πετρέλαιο θέρμανσης παράγεται από το αργό πετρέλαιο.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Μαρτίου υποχώρησε 40 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 66,66 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 3:40 μ.μ. στη Σιγκαπούρη, ο μαύρος χρυσός βρισκόταν στα 66,82 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές είναι 35% υψηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 1,5%, φθάνοντας στα 67,06 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρηση από τις 16 Δεκεμβρίου. Οι τιμές έφθασαν στα 69,20 δολ. το βαρέλι στις 23 Ιανουαρίου και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Σεπτεμβρίου, μετά τις επιθέσεις ανταρτών στη Νιγηρία και μετά την επιδίωξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. να οδηγήσει το Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα των ερευνών του πυρηνικού του προγράμματος.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα εβδομαδιαία αποθέματα της χώρας σε πετρέλαιο σήμερα στις 10:30 π.μ., ώρα Ουάσινγκτον.

Σύμφωνε με τις εκτιμήσεις τα αποθέματα βενζίνης την εβδομάδα που πέρασε σημείωσαν αύξηση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια από 211,6 εκατ. βαρέλι. Οι προμήθειες διϋλισμένων προϊόντων, που περιλαμβάνουν και το πετρέλαιο θέρμανσης αυξήθηκαν κατά 875.00 βαρέλια φθάνοντας στα 134,7 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησε στο 1,8095 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την υποχώρησή του 1,3%, φθάνοντας στο 1,8171 δολ. το γαλόνι χθες. Η βενζίνη υποχώρησε στο 1,7270 δολ. το γαλόνι, μετά την υποχώρησή της στο 1,7444 δολ. χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα