Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2006 10:22
UPD:12:04

Fortius Finance: «Το ελληνικό χρηματιστήριο συνεχίζει να ακολουθεί διαφορετική πορεία από αυτή των ευρωπαϊκών δεικτών τον πρώτο μήνα του έτους με τη διαφορά απόδοσης του ΓΔ σε σχέση με το DAX να ανέρχεται στο +11,09% από την αρχή του έτους.

»Οι σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες που πραγματοποιούνται και η φημολογία για άλλες που κυοφορούνται καταδεικνύουν την πίστη κυρίως των ξένων θεσμικών επενδυτών στις προοπτικές συγκεκριμένων εταιρειών και κλάδων. Ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η διακράτηση των 4.000 από το ΓΔ».

Egnatia Finance: «Συμφωνίες στο εταιρικό μέτωπο, καθώς και μερικά θετικά εταιρικά οικονομικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ πιθανόν να παίξουν κάποιο ρόλο στο κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση, ωστόσο, ρευστοποιήσεις κερδών σε αριθμό μετοχών δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και θα αναμέναμε έντονες διακυμάνσεις».

Euroxx: «Με κέρδη έκλεισε χθες η Σοφοκλέους ενώ ο τζίρος συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Ο γενικός δείκτης τιμών του ΧΑ διέσπασε ανοδικά τις 4000 μονάδες και κατοχύρωσε τιμές πάνω από αυτές. Σημαντικό είναι ότι κινείται με ιδιαίτερη νευρικότητα και μεγάλα σώματα. Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική».

Sarros Xρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά συνεχίζει να πραγματοποιεί νέα υψηλά με τις εταιρίες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η εξαγορά του υγεία από τη Marfin Capital δημιούργησε νέες προσδοκίες στην αγορά και σε συνδυασμό με τις θετικές εκθέσεις διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων παραμένουμε θετικοί για την δυναμική που υπάρχει στην αγορά».

Emporiki Investment Bank: «Το αίσθημα ευφορίας που επικρατεί στο ΧΑ οδήγησε για άλλη μια φορά σε σημαντικά κέρδη τις περισσότερες μετοχές και κατά την χθεσινή συνεδρίαση. Εκτιμούμε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον θα συνεχιστεί και σήμερα με τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση να δίνουν τον τόνο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα