Πώς ο Τραμπ μπορεί να υποχρεώσει τις αμερικανικές εταιρείες να φύγουν από την Κίνα

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 08:45
UPD:08:47
REUTERS/CHRISTIAN HARTMANN

Δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει όντως την εξουσία να αναγκάσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν την Κίνα- κάτι που ειδικοί του εμπορίου αμφισβητούν.

Ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, μιλώντας στο Fox News, εξήγησε πως ουσιαστικά ο Τραμπ μπορεί να υποχρεώσει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να φύγουν από την Κίνα εάν επικαλεστεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο Λάρι Κάντλοου, οικονομικός διευθυντής του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξή του στο CNN, υποστήριξε την θέση αυτή, αλλά έσπευσε να προσθέσει πως δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο προς το παρόν. 

Στους κόλπους της κυβέρνησης δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με το εάν θα πρέπει να κηρήξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να εκμεταλλευθεί τις αυξημένες εξουσίες που αυτή του δίνει στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος. Και τούτο γιατί μία τέτοια κίνηση θα πλήξει αισθητά τις αμερικανικές πολυεθνικές με ισχυρή παρουσία στην Κίνα, όπως είναι οι General Motors, Tesla, Caterpillar και Walmart. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα