Η Ν. Κορέα στο «χορό» της δημοσιονομικής επέκτασης

Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 10:33
UPD:10:35
REUTERS/KIM HONG-JI

Η Νότιος Κορέα γίνεται μία από τις πρώτες οικονομίες, που επιλέγουν να ρίξουν περισσότερο χρήμα στην οικονομία προκειμένου να στηρίξουν την ανάπτυξη, που έχει δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα από τις εμπορικές συγκρούσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις και την κάμψη της παγκόσμιας ζήτησης.

Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2020 θα είναι κατά περίπου 9% υψηλότερος σε σχέση με το αρχικό σχέδιο, φτάνοντας στα 510 τρισ. γουόν (422,6 δισ. δολάρια).

Μέτρα τόνωσης της δικής της οικονομίας λαμβάνει βεβαίως και η Κίνα, ενώ στην Ευρώπη όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Γερμανία, που βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, αλλά δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει το δόγμα των μηδενικών ελλειμμάτων. 

Στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ ανασκεύασε τις δηλώσεις του και είπε ότι προς το παρόν δεν εξετάζει νέες φοροελαφρύνσεις, καθώς η οικονομία είναι πολύ ισχυρή. Είναι ωστόσο σαφές ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η δράση της FED είναι ανεπαρκής και προσπαθεί να συγκροτήσει ένα σχέδιο τόνωσης της οικονομίας ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2020. 

O χορός της δημοσιονομικής επέκτασηςέχει ανοίξει, ξυπνώντας μνήμες από το 2009. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα