Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Θετικό παραμένει το κλίμα»
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2006 10:02
UPD:10:55

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,31% χαμηλότερα χθες με τον τζίρο να ανέρχεται στα €555εκ. (+22%). Η αγορά είχε ένα εντυπωσιακό άνοιγμα, ωστόσο αργότερα εμφανίστηκαν ρευστοποιήσεις που ανέτρεψαν τα κέρδη. Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ,

Τράπεζα Κύπρου και Alpha Bank… Το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό.

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά, σε σχέση με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, κινήθηκε πτωτικά, αφού οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις κατοχυρώνοντας κέρδη από την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών. Αρνητικοί πρωταγωνιστές ημέρας οι μετοχές της ΔΕΗ και της Coca Cola 3E. Η χτεσινή πτώση των τιμών δεν επιδρά αρνητικά στη δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά και πιστεύουμε πως ισχυροποιείται η ανοδική τάση».

Euroxx: «Ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 0,31% στη χθεσινή συνεδρίαση με τον τζίρο συναλλαγών να εμφανίζεται αυξημένος. Η πτώση της μετοχής της ΔΕΗ βάρυνε το ΧΑ και συνέτεινε στο αρνητικό κλίμα. Παρόλα αυτά είχαμε κλείσιμο πάνω από τις 4.000 μονάδες. Για σήμερα εκτιμάται ότι ο γενικός δείκτης θα κινηθεί σταθεροποιητικά με τάσεις διόρθωσης».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση τάσεων συσσώρευσης σήµερα µέσω ρευστοποιήσεων κερδών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναµένεται να βρεθεί και σήµερα η µετοχή της ΔΕΗ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα