Χ.Α.:Ξέσπασμα ανόδου με τις τράπεζες στο +8%

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019 13:07
UPD:13:10
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μετά τις μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας, αλλά και με την αισιοδοξία να έχει επιστρέψει στις αγορές διεθνώς, οι ελληνικές μετοχές επιδίδονται σήμερα σε ράλι. Οι προβολείς πέφτουν στις τράπεζες, που φαίνονται έτοιμες να καλύψουν το χαμένο έδαφος. 

Λίγο πριν από τις 13:00 μμ ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 7,8% με το σύνολο των εκπροσώπων του  να παρουσιάζουν δυναμική άνοδο. Οι μετοχές των Eurobank και Attica Bank ενισχύονται έκαστη σε ποσοστό 8,3%. Ακολουθεί με άνοδο 7,9% η Τράπεζα Πειραιώς και 7,5% η Alpha Bank. Στο +7% και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Η αξία του τραπεζικού δείκτη έχει διπλασιαστεί φέτος σε ένα εντυπωσιακό ράλι, που αναδεικνύει τις ελληνικές τράπεζες μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων του 2019 στις αγορές. Κέρδη της τάξης του 4,5% παρουσιάζει και ο συγγενικός κλάδος των εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ άνοδο 3,5% καταγράφει εκείνος της ακίνητης περιουσίας. 

Την ξέφρενη κούρσα του συνεχίζει εν τω μεταξύ και ο κλάδος των πρώτων υλών, με τον δείκτη του σήμερα να κάνει άλμα 10%. Μεταξύ των πρωταγωνιστών της συνεδρίασης και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας με κέρδη άνω του 4,5%. 

Υπό τις συνθήκες αυτές ο Γενικός Δείκτης κάνει άλμα 3,5% στις 819,7 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται κοντά στα 26 εκατ. ευρώ. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται 0,7%. Κέρδη 0,8% παρουσιάζει ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενώ περίπου 0,7% είναι η άνοδος για τον DAX στη Φραγκφούρτη και τον CAC 40 στο Παρίσι. Τα σύννεφα έχουν πια διαλυθεί και πάνω από το Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με τον FTSE MIB να είναι στο +1% παρά το ρευστό πολιτικό τοπίο. 

naftemporiki.gr  



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα