Hyundai Heavy: Μείωση 50% των παραγγελιών τον Δεκέμβριο στα 403 εκατ. δολ.

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 10:20

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 50%, σημείωσε τον περασμένο μήνα η αξία των παραγγελιών της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής πλοίων στον κόσμο, Hyundai Heavy Industries Co., σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι παραγγελίες για πλοία, εγκαταστάσεις στη θάλασσα και άλλου μηχανολογικού εξοπλισμού μειώθηκαν στα 403 εκατ. δολ. τον Δεκέμβριο, έναντι 813 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Hyundai Heavy στη Σεούλ.

Οι κατασκευαστές πλοίων στη Ν. Κορέα, συμπεριλαμβανομένης και τηςHyundai Heavy έλαβαν πέρυσι παραγγελίες ρεκόρ, καθώς ανησυχία επικρατούσε ότι η μείωση των ναύλων ενδέχεται να επιδράσει στο πλεόνασμα των σκαφών και να μειώσει τις παραγγελίες το 2006. Η Hyundai Heavy, η οποία μπορεί να ολοκληρώσει 70 πλοία ετησίως στο ναυπηγείο της στο Ulsan, ενδέχεται να έχει λιγότερες παραγγελίες φέτος, από τον μέσο όρο των ετήσιων συναρμολογήσεών της, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, Ahn Byung Taek, τον περασμένο Νοέμβριο.

Η εταιρεία επιδιώκει να κλείσει παραγγελίες 14,6 δισ. δολ. το 2006, έναντι 16,1 δισ. δολ. που είχε κλείσει πέρυσι, σύμφωνα με την ίδια.

Οι μετοχές της Hyundai Heavy σημείωσαν σήμερα άνοδο 0,7% φθάνοντας στα 70.400 ουόν η μία στη Σεούλ. Πέρυσι, σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα