Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 10:29
UPD:10:45

Euroxx: «Μικρές απώλειες σημείωσε και χθες ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους παρά τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν στην Ευρώπη. Η απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για κατάργηση της “άτυπης πίστωσης” του Τ+3 και η αντικατάσταση της από μια μέθοδο αναλογιστικής αξίας μέχρι την εκκαθάριση των τίτλων στο Τ+3 http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/27/1146697.htm , εκτιμάται ότι θα εξυγιάνει τις συναλλαγές του ΧΑ σε μεγάλο βαθμό, αλλά ενδεχομένως να τις επιβραδύνει μέχρι να κατανοηθεί πλήρως στην πράξη.

»Για σήμερα εκτιμάται ότι το ΧΑ θα κινηθεί σταθεροποιητικά με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με πιθανότητα να αναζητήσει την κατεύθυνση του στο κλίμα που θα διαμορφωθεί στις ξένες αγορές».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε χθες σε ρυθμούς ρευστοποιήσεων και αποκομίσεων κερδών με μεγαλύτερες απώλειες στις εταιρίες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Πιστεύουμε ότι παρά τις πρόσκαιρες πιέσεις η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει θετική πορεία, η οποία θα είναι αποτέλεσμα της κερδοφορίας των εισηγμένων εταιριών και της αύξησης της συμμετοχής των θεσμικών επενδυτών».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 0,35% χαμηλότερα με τον τζίρο να ανέρχεται στα €332εκ. (-40%). Η αγορά σημείωσε καταρχήν άνοδο, ωστόσο αργότερα αντιστράφηκαν τα κέρδη, καθώς εμφανίστηκαν ρευστοποιήσεις σε όλες τις κατηγορίες μετοχών. Η συναλλακτική δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Τράπεζα Κύπρου… Αναμένουμε να συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα