Γιατί ζήτησαν συγγνώμη τρεις μεγάλοι οίκοι πολυτελών αγαθών από την Κίνα

Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 15:33
UPD:15:42
REUTERS/FABRIZIO BENSCH

Οι οίκοι Givenchy, Coach και Versace ζήτησαν συγγνώμη για την κυκλοφορία στην αγορά t-shirt που κατηγορήθηκαν για προσβολή της κυριαρχίας της Κίνας, καθώς άφηναν να εννοηθεί ότι το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν δεν ανήκουν στην Κίνα.

Η ιταλική εταιρεία Versace βρέθηκε στο στόχαστρο για μια κοντομάνικη μπλούζα που κυκλοφόρησε στην οποία αναφέρονται κάποιες πόλεις μαζί με τη χώρα στην οποία ανήκουν, όπως για παράδειγμα «Παρίσι- ΓΑΛΛΙΑ» και «Σαγκάη- ΚΙΝΑ». 

Το Χονγκ Κονγκ συνοδεύεται από τη λέξη... «ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ» με κεφαλαία γράμματα, παρά το γεγονός ότι έχει επιστρέψει στην κυριαρχία της Κίνας από το 1997 αν και απολαμβάνει ημιαυτόνομο καθεστώς. 

Ο οίκος Versace δεν άργησε να βρεθεί στο στόχαστρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, όπου οι μαζικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ χαρακτηρίζονται από τις αρχές και τα μέσα παράνομες. Το σύνθημα «έξω ο Versace!» έγινε viral στην πλατφόρμα Weibo.

Ο  γαλλικός οίκος Givenchy και ο αμερικανικός Coach βρέθηκαν με τη σειρά τους στο στόχαστρο για παρόμοιες αναφορές σε ρούχα, τα οποία θα μπορούσαν να επιτρέψουν να πιστέψει κανείς ότι το Χονγκ Κονγκ, αλλά και η Ταϊβάν, είναι ανεξάρτητα εδάφη.

Και οι τρεις εταιρείες ζήτησαν ειλικρινά συγγνώμη, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι τα επίμαχα προϊόντα έχουν αποσυρθεί από την αγορά. Καμία μεγάλη ευρωπαϊκή ή αμερικανική εταιρεία δεν θέλει βεβαίως να διακινδυνεύσει τη θέση της στον πολυπληθέστερη αγορά του πλανήτη. 

Σημειώνεται ότι η Ταϊβάν έχει ξεχωριστή κυβέρνηση από το 1949, όμως το Πεκίνο εξακολουθεί να διεκδικεί την κυριαρχία του στο νησί επειδή το θεωρεί αποσχισθείσα επαρχία του και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ισχύος για να εξασφαλίσει την επανένωση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα