F.G. Europe: Πώληση θυγατρικής στην Ιταλία

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 17:57

Το διοικητικό συμβούλιο της F.G. Europe ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία πώλησης του 98% των μετοχών της εταιρείας F.G. Italia SpA, που αποτελεί και το ποσοστό συμμετοχής της στην εν λόγω εταιρεία.

Το τίμημα της πώλησης συμφωνήθηκε σε 245.000 ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει την αξία της συμμετοχής της F.G. Europe A.E. στην F.G. Italia SpA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η ωφέλεια από την πώληση της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 95.000 ευρώ, ποσό κατά το οποίο είχε υποτιμηθεί η εν λόγω συμμετοχή βάσει των αποτελεσμάτων της, την 31/12/2004.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η απόφαση της πώλησης ελήφθη από τη διοίκηση στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών και αφού ελήφθη υπ' όψιν ότι το κόστος ανάπτυξης της θυγατρικής, για την κάλυψη μέσω αυτής του συνόλου των αναγκών της εταιρείας για την προώθηση των πωλήσεών της στην Ιταλία, είναι σημαντικά υψηλό.

Για το λόγο αυτό αποφασίσθηκε από τη Διοίκηση η συνεργασία και η ανάθεση της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας (στους τομείς marketing, logistics και after sales service) στις αγορές του εξωτερικού, σε τοπικές εταιρείες οι οποίες γνωρίζουν πληρέστερα τα δεδομένα των αγορών αυτών και επιπλέον μέσω των συμφωνιών με τις εταιρείες αυτές εξασφαλίζεται σταθερό για την εταιρεία κόστος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα