Εχουν εγκριθεί 1.120 τουριστικές επενδύσεις, 1,3 δισ. ευρώ στην 8ετία

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2006 18:06

Από το 1998 μέχρι το Νοέμβριο του 2005, μέσω του αναπτυξιακού νόμου έχουν εγκριθεί 1.120 τουριστικές επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 δισ. ευρώ, αναφέρεται σε μελέτη της Xenia Εκθέσεις-Συνέδρια Α.Ε. για τις τουριστικές επενδύσεις, με την ευκαιρία της 37ης έκθεσης επαγγελματικού τουριστικού εξοπλισμού Xenia, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου (Ελληνικό) μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Αν και οι επενδύσεις αυτές στο μέγεθος και το επίπεδό τους (π.χ. ανακαινίσεις, δημιουργία μικρών μονάδων) διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της υποδομής του ελληνικού τουρισμού, η βασική ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, σύμφωνα με τη μελέτη, θα προκύψει με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων και ειδικότερα, είτε μέσα από την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, είτε μέσα από το πρόγραμμα της ΕΤΑ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η υλοποίηση της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας του εφοπλιστή Β. Κωνσταντακόπουλου, η επένδυση των βρετανικής Loyalward Limited (εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου) στην μοναστηριακή περιουσία της Μονής Τοπλού στην Κρήτη, τα πρώτα οκτώ περιουσιακά στοιχεία που θα προκηρυχθούν στις αρχές του 2006 από την ΕΤΑ και δύο σημαντικές επενδύσεις που σχεδιάζονται στη Μαγνησία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα