Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, προς τα υψηλότερα επίπεδα περίπου μιας δεκαετίας, κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές των χαλυβουργιών, όπως της Nippon Steel Corp. και της Posco αναρριχήθηκαν στα ύψη, καθώς εικάζεται ότι μια προσφορά της Mittal Steel Co. για την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της, Arcelor SA, θα αυξήσει τις εξαγορές στον κλάδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 129,55 μονάδες στη 1:10 μ.μ. στ Τόκυο και στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 1996. Ο κλάδος των μεταλλουργιών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στις 16.702,02 μονάδες. Ο Topix αναρριχήθηκε 1,6%. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Toyota Motor Corp. και των τραπεζών, όπως της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. κινήθηκαν ανοδικά μετά την έκθεση η οποία έδειξε ότι η αύξηση της ζήτησης στο εξωτερικό και το εσωτερικό ώθησε ανοδικά τη βιομηχανική παραγωγή για πέμπτο μήνα.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Αυστραλία και τις Φιλιππίνες, ενώ ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στην Ταϊλάνδη, την Ινδονησία και τη Ν. Ζηλανδία. Κλειστές είναι οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν, λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους της Σελήνης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα