Στο μικροσκόπιο των αρχών της Ρωσίας η Apple

Έρευνα για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 11:08
REUTERS/Heinz-Peter Bader

Στο στόχαστρο των ρωσικών αντιμονοπωλιακών αρχών βρίσκεται η αμερικανική Apple για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά, ύστερα από καταγγελία της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky Lab. Οι ρωσικές αρχές ερευνούν το γιατί η νέα εκδοχή της εφαρμογής για την παιδική ασφάλεια της Kaspersky Lab δεν υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα της Apple, με αποτέλεσμα τις σημαντικές απώλειες από τη λειτουργία της εφαρμογής για το γονικό έλεγχο.  Η Apple έχει κυκλοφορήσει την εκδοχή 12 της δικής της εφαρμογής για το γονικό έλεγχο, Screen Time, η οποία διαθέτει ανάλογες λειτουργίες με το πρόγραμμα της Kaspersky. Τα προγράμματα γονικού ελέγχου επιτρέπουν στους γονείς να ελέγχουν τη χρήση των κινητών και των τάμπλετ των παιδιών τους.

Ερωτηθείσα για την έρευνα των ρωσικών αρχών, η Apple παρέπεμψε σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Απρίλιο, στην οποία ανέφερε ότι απέσυρε πρόσφατα διάφορες εφαρμογές για το γονικό έλεγχο από το σύστημα της App Store επειδή «θέτουν τη μυστικότητα και την ασφάλεια σε κίνδυνο».  Υποστήριξε πως αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούν «μία υψηλού επιπέδου τεχνολογική εισβολή», που αποκαλείται Mobile Device Management (MDM) και ότι η χρησιμοποίησή του σε εφαρμογή που απευθύνεται σε καταναλωτές παραβιάζει τις πολιτικές της App Store.

Η Kaspersky ανέφερε πως οι κατευθύνσεις για το App Store της Apple επιτρέπουν περιορισμένη χρήση του MDM, αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο το πώς θα πάρεις την άδεια της Apple για να το κάνεις.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα