Vivendi: 6,9% υψηλότερες πωλήσεις από την παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 10:48

ΑΥΞΗΣΗ 6,9% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της Vivendi Universal SA, ιδιοκτήτριας της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, αποτέλεσμα της μεγαλύτερης ζήτησης για υπηρεσίες εντός χώρας και στο Μαρόκο.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 5,48 δισ. ευρώ (6,6 δισ. δολ.) από 5,12 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 5,52 δισ. ευρώ.

Το τμήμα κινητής τηλεφωνίας SFR στη Γαλλία εμφάνισε την ταχύτερη ανάπτυξη το τρίμηνο, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 20% στα 2,21 δισ. ευρώ. Η Vivendi επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στα περιουσιακά στοιχεία τηλεφωνίας και μέσων, μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. ευρώ από τον πρόεδρό της της Jean-Rene Fourtou με στόχο την επαναφορά της κερδοφορίας.

Η εταιρεία ανακοινώνει στοιχεία με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, για πρώτη φορά. Η Maroc Telecom που εδρεύει στο Ραμπάτ του Μαρόκου και που κατά 51% ανήκει στη Vivendi, ανακοίνωσε στις 26 Ιανουαρίου ότι τα έσοδά της το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν 18%, στα περίπου 470 εκατ. ευρώ.

Στο In Universal Music Group, το δεύτερο μεγαλύτερο τμήμα της Vivendi, οι πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν 4,4% στο 1,68 δισ. ευρώ. Τα έσοδα της Vivendi Universal Games υποχώρησαν 7,2% φθάνοντας στα 245 εακτ. Ευρώ, μετά την παρουσίαση του καλύτερου σε πωλήσεις παιχνιδιού της World of Warcraft, στις ΗΠΑ, το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι πωλήσεις της Vivendi στο σύνολο της χρήσης αυξήθηκαν 9%, φθάνοντας στα 19,48 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα