Marfin FG: Διευκρινίσεις για συμμετοχή στο «Υγεία»

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 11:02

«Ουδέποτε ο επιχειρηματίας κ. Θ. Λιακουνάκος απευθύνθηκε στην τράπεζά μας με αίτημα την χορήγηση δανείου για την απόκτηση του “Υγεία”», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Marfin Financial Group, σχολιάζοντας πρόσφατα δημοσιεύματα.

Η Marfin FG επισημαίνει ακόμη ότι πριν από την απόκτηση του 49% του «Υγεία» «δεν είχε υπάρξει προσυνεννόηση με κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν έχει υπάρξει προσυνεννόηση, ούτε καν συζήτηση και πως δεν υπήρξε ουδείς “μεσάζων” στις διαπραγματεύσεις της με την κα. Ι. Αρβανίτη η οποία σαφώς και δεν είχε “ανάγκη από ρευστά”. Αλλωστε αυτό απέδειξε και η επιλογή της να διατηρήσει το 23,8% αφού η πρότασή μας περιελάμβανε το σύνολο των μετοχών της».

Η Marfin FG αναφέρει επίσης ότι δεν αναζητεί άλλες ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες για να τις εξαγοράσει. «Οι φιλικές σχέσεις που έχουμε με ορισμένους μετόχους άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας διευκολύνουν πράγματι την διεξαγωγή συζητήσεων για συνεργασίες. Ουδεμία τέτοια συζήτηση έχει γίνει μέχρι στιγμής και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν γίνουν στο μέλλον, δεν τίθεται θέμα "εξαγορών".

»Δεν προτιθέμεθα "να πακετάρουμε το ΥΓΕΙΑ και να το πουλήσουμε". Επαναλαμβάνουμε την πρόθεση μας όπως διατυπώθηκε στο Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε στις 24/01/2006: "Πρόθεση της MARFIN, σε συνεργασία με την κα. Ι. Αρβανίτη που διατηρεί τον έλεγχο του 23,8% των μετοχών της ΥΓΕΙΑ, είναι η αναδιοργάνωση της εταιρείας, η περαιτέρω μετοχοποίησή της προς τους γιατρούς που αποτελούν την σπονδυλική της στήλη και η επέκταση των εργασιών της μέσα από στρατηγικές κινήσεις στα πλαίσια της απαραίτητης συγκέντρωσης δυνάμεων και συμπράξεων στο χώρο της υγείας"», καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα