Δεν θα υπάρξει απόφαση μέχρι το τέλος της τετραετίας για το ασφαλιστικό

Έκκληση Αλογοσκούφη για διάλογο
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 16:27

«Ωρολογιακή βόμβα» που θα σκάσει σε 15, 20 ή 30 χρόνια, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα «Το μέλλον του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα και ο τρίτος πυλώνας», που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, το πρόβλημα δεν είναι άμεσο αλλά είναι κοντά μας, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται ήπιες και καλά στοχευμένες παρεμβάσεις.

Αφού διευκρίνισε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει απόφαση μέχρι το τέλος της τετραετίας για το ασφαλιστικό, πρότεινε την έναρξη διαλόγου.

Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα ακριβό, αναποτελεσματικό και άδικο και είπε ότι επί μήνες προσπαθεί με τον υπουργό Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο, να πείσουν τα κόμματα και τους φορείς να ανοίξει ο διάλογος για το ασφαλιστικό.

Όπως υπογράμμισε, η συνεισφορά του Δημοσίου για το ασφαλιστικό φτάνει το 5% του ΑΕΠ και αργότερα θα φτάσει το 15%, οπότε και θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα.

Το ερώτημα που έθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι «που θα βρεθούν τα χρήματα», επισημαίνοντας ότι για την απάντηση στο ερώτημα αυτό, απαιτείται διάλογος.

Όπως επίσης υποστήριξε, αν δεν γινόταν η μεταρρύθμιση του 1992, σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα δεν θα ήταν βιώσιμο.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα