Επίσκεψη Μπασιάκου σε πληγείσες περιοχές της Αν. Αττικής

Εντός τριμήνου από τη συγκομιδή οι αποζημιώσεις
Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2006 16:35

Περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι η καταβολή των αποζημιώσεων για τις πληγείσες καλλιέργειες και φυτική παραγωγή, θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντός του τριμήνου από τον χρόνο συγκομιδής των προϊόντων που ζημιώθηκαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α.. Θα προηγηθεί η αναγγελία των ζημιών και η 12ημερη προθεσμία υποβολής των δηλώσεων από τους πληγέντες.

Όπως πρόσθεσε, οι πιθανές περιπτώσεις ζημιών στο φυτικό και πάγιο κεφάλαιο θα υποβληθούν προς έγκριση στην Ε.Ε. σε νέο πρόγραμμα ΠΣΕΑ, ώστε και μετά την εφαρμογή του Νέου Κανονισμού του ΕΛ.Γ.Α., να συντομευθεί ο χρόνος καταβολής των οικονομικών ενισχύσεων περίπου στο ήμισυ από ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό, τα πορίσματα για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στο τέλος Νοεμβρίου 2005, θα δοθούν εντός μιας εβδομάδας από σήμερα, ενώ εντός τριμήνου από το χρόνο συγκομιδής, θα έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα