Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για έκτη ημέρα και κοντά στα υψηλότερα επίπεδα μιας δεκαετίας, κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών όπως της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co. σημείωναν κέρδη μετά την ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του γιέν και του ουόν, που τόνωσε την αξία των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 129,70 μονάδες, στις 12:49 μ.μ. στο Τόκυο. Ο περιφερειακός δείκτης τις έξι τελευταίες ημέρες κέρδισε 4,8%, οδεύοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 1996. Μέσα στον Ιανουάριο σημείωσε άνοδο 5,7%, διευρύνοντας τα κέρδη του διμήνου στο 12%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 0,9%, φθάνοντας στος 16.691,29 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στη Ν. Κορέα σημείωνε άνοδο 1,2%.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ στα οποία είχε αναρριχηθεί μετά την υποχώρηση των μετοχών της BHP Billiton και της Rio Tinto Group, μαζί με την πτώση των τιμών του χαλκού.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, το Πακιστάν, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν, λόγω του εορτασμού του Νέου Ετους της Σελήνης ή του Νέου Ισλαμικού Ετους.

Το γιέν υποχώρησε στα 117,81 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ χθες στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 3 Ιανουαρίου. Προσφάτως διαπραγματεύθηκε στα 117,58. Η χθεσινή υποχώρηση του ιαπωνικού νομίσματος για πέμπτη ημέρα, σηματοδότησε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απωλειών από την εβδομάδα απωλειών έως τις 31 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα