Ιαπωνία: Στα υψηλότερα επίπεδα 13 ετών η προσφορά εργασίας

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 07:08

ΔΟΥΛΕΙΕΣ για εκείνους που ψάχνουν, διαθέτει η Ιαπωνία για πρώτη φορά μέσα σε 13 χρόνια.

Ο δείκτης αιτήσεων για εργασία τον Δεκέμβριο αυξήθηκε στο 1 από το 0,99 τον Νοέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας στο Τόκυο, σημάδι, ότι η οικονομική ανάπτυξη θα διατηρηθεί μετά από χρονικό διάστημα πλέον της δεκαετίας. Οι δαπάνες των νοικοκυριών ανά εργαζόμενο, αναρριχήθηκαν 0,4%.

Η απασχόληση στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο αυξάνεται, καθώς εταιρείες, όπως η Matsushita Electric Industrial Co., επεκτείνουν την παραγωγή τους για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Τα σημερινά στοιχεία στηρίζουν την εκτίμηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Junichiro Koizumi αυτόν τον μήνα ότι οι προσωπικές δαπάνες οδηγούν την ανάπτυξη.

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 16.632,96 μονάδες στη 1:15 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών. Η απόδοση των ομολόγων που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2015 αυξήθηκε 0,5 μονάδες βάσης, στο 1,560% και στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός.

Η ανεργία υποχώρησε στο 4,4% τον Δεκέμβριο, περίοδο κατά την οποία η οικονομία δημιούργησε 30.000 θέσεις εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα