ΕΕΤΤ: 100.000 τηλεφωνικοί αριθμοί μέσω φορητότητας

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 10:47
UPD:10:57

Ξεπέρασαν τον Ιανουάριο του 2006 τις 100.000 οι αριθμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που μεταφέρθηκαν μέσω Φορητότητας Αριθμών, με τον εκατοστό χιλιοστό αριθμό να ανήκει σε συνδρομητή κινητής τηλεφωνίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η φορητότητα αριθμών παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας -συμπεριλαμβανομένων και των καρτοκινητών- να αλλάξουν εταιρεία σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας αντίστοιχα, διατηρώντας τον αριθμό τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, το πλήθος των αριθμών που μεταφέρθηκαν το 2005 σε σχέση με το 2004, σημείωσε αύξηση της τάξης του 208% στην κινητή τηλεφωνία και 2.270% στη σταθερή τηλεφωνία. Συνολικά οι συνδρομητές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας που επέλεξαν τη χρήση της Φορητότητας το διάστημα από 1.3.2004 έως 31.12.2005 απεικονίζονται στο διάγραμμα 1 που ακολουθεί.

Το 2004 μεταφέρθηκαν σε άλλη εταιρεία 17.279 αριθμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και το 2005 οι αριθμοί αυτοί ανήλθαν σε 77.044, σημειώνοντας ετήσια αύξηση της τάξης του 346%.

Η αύξηση των συνδρομητών που κάνουν χρήση της Φορητότητας συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο του 2006: περισσότεροι από 7.177 αριθμοί μεταφέρθηκαν μέχρι τις 27.1.2006, έναντι 2.258 αριθμών τον Ιανουάριο του 2005.

Οι συνδρομητές που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τη διευκόλυνση της Φορητότητας Αριθμών θα πρέπει να υποβάλουν ειδική αίτηση Φορητότητας στην εταιρεία στην οποία επιθυμούν να μεταφέρουν τον αριθμό τους. Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων σταδίων για την ολοκλήρωση της Φορητότητας.

Επισημαίνεται ότι οι εταιρείες οφείλουν να παρέχουν στους συνδρομητές που αιτούνται τη Φορητότητα το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και όρους παροχής συνδέσεων με τους υπόλοιπους συνδρομητές. Επίσης, πρέπει να τους παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους σε όλα τα σημεία υποβολής αιτήσεων νέων συνδέσεων που διαθέτουν οι εταιρείες, έντυπα ή μέσω τηλεομοιοτυπίας, ή ηλεκτρονικά με χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής, ή τηλεφωνικά (εφόσον οι δυνατότητες αυτές υποστηρίζονται από την εταιρεία).

Σημειώνεται ότι και οι ανώνυμοι χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να κάνουν χρήση της Φορητότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δηλώσουν τον αριθμό τηλεφώνου προς μεταφορά και τον κωδικό που αναγράφεται στην κάρτα SIM.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη, «o ρυθμός αύξησης των αιτήσεων επιβεβαιώνει ότι οι καταναλωτές αξιοποιούν τα οφέλη της Φορητότητας. Οι ρυθμιστικές και εποπτικές παρεμβάσεις της ΕΕΤΤ έχουν συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του ενδιαφέροντος για τη συγκεκριμένη διευκόλυνση. Η ΕΕΤΤ διερευνά συστηματικά και με εντατικούς ρυθμούς τις συνθήκες παροχής της Φορητότητας, παρεμβαίνοντας όπου απαιτείται, με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των χρηστών και την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα