Audio Visual: Απορρόφηση της Προοπτικής

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 15:44

Την έναρξη των διαδικασιών για την απορρόφηση της Προοπτική Α.Ε. Κινηματογραφικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων από την Επιχειρήσεις Ηχου και Εικόνος Α.Ε. (Audio Visual Enterprises, ΑVE) αποφάσισαν χθες τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών.

Ως ημερομηνία του Ισολογισμού μετασχηματισμού της Προοπτικής ορίστηκε η 31/1/2006.

Τα διοικητικά συμβούλια των δυο εταιριών εξέλεξαν την Grant Thornton προκειμένου να προβεί στον έλεγχο του Ισολογισμού Μετασχηματισμού της Προοπτική Α.Ε. και τη σύνταξη της σχετικής εκθέσεως για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων.

Η συγχώνευση τελεί υπό την αίρεση των κατά το Νόμο οριζομένων αδειών και εγκρίσεων των Γενικών Συνελεύσεων των δύο εταιρειών και των αρμοδίων Αρχών. Εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός περίπου έξι μηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια της εξαγοράς του 85% των μετοχών της Προοπτικής από την Επιχειρήσεις Ηχου και Εικόνος, στις 23.12.2005, αποφασίσθηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στην διανομή ταινιών, δημιουργώντας έτσι ένα ενισχυμένο εταιρικό σχήμα σε οικονομικό, επιχειρηματικό και διοικητικό επίπεδο.

Με την προτεινόμενη συγχώνευση, όπως υπογραμμίζεται, θα εφαρμοσθεί ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη διοικητική οργάνωση μετά την εξαγορά της προτεινόμενης προς απορρόφηση εταιρείας, που θα οδηγήσει στη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων με την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας και στον τομέα της διανομής κινηματογραφικών ταινιών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΕ



Σχολιασμένα