ΥΠΑΝ: Παραβάσεις μετά από ελέγχους σε Λαϊκές Αγορές

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 18:10

Παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια εντατικών ελέγχων που διενήργησε το ΥΠΑΝ στις Λαϊκές Αγορές.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, μετά τους εν λόγω ελέγχους προέκυψε ότι ο πωλητής Τσιώλης Ιωάννης του Βασιλείου, κάτοχος επαγγελματικής άδειας, πουλούσε πατάτες από τρεις διαφορετικές χώρες προέλευσης (Γαλλία, Αίγυπτος, Ελλάδα) ενώ ανέγραφε στην πινακίδα ότι όλες οι πατάτες ήταν ελληνικής προέλευσης.

Επιπλέον, η τιμή πώλησής τους ήταν αυτή που σύμφωνα με τα προκαθορισμένα ποσοστά κέρδους, αναλογεί μόνο σε πατάτες ελληνικής παραγωγής και όχι σε ποσότητες εισαγόμενης πατάτας, της οποίας η τιμή είναι χαμηλότερη από τις εγχώριες.

Επίσης, σε περαιτέρω έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων από τα τριπλότυπα που υποχρεούνται να έχουν όλοι οι πωλητές λαϊκών αγορών και τα οποία επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας - Πειραιά, προέκυψε, ότι άλλο όνομα αναγραφόταν στο τριπλότυπο και άλλο όνομα είχαν τα αντίστοιχα τιμολόγια.

Η υπόθεση προωθείται στην ΥΠ.Ε.Ε. (Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων και στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών - Πειραιώς με το ερώτημα της αναστολής της άδειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα