Νηρεύς: Προς δημιουργία εργοστασίου στην Τουρκία

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2006 18:29

Στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ιχθυοτροφών στην Τουρκία είτε αυτόνομα είτε μέσω κοινοπραξίας (joint venture) στοχεύει η εταιρεία Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Αριστείδης Μπελλές σε ειδική παρουσίαση που διοργάνωσε ο ΣΜΕΧΑ, η διοίκηση εξετάζει επίσης τη δραστηριοποίησή της στην Ισπανία. Η εν λόγω χώρα είναι ελλειμματική σε γόνο και η Νηρεύς ενδιαφέρεται να επενδύσει στην παραγωγή του στην ιβηρική χερσόνησο.

Στο εσωτερικό, θα δημιουργήσει δύο ακόμα μονάδες προπάχυνσης ψαριών και μονάδα επεξεργασίας ψαριών για την παραγωγή φιλέτων. Ηδη η εταιρία διαθέτει τέτοια μονάδα στο Κορωπί και στοχεύει στην δημιουργία μιας νέας μονάδας στη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Μπελλές τόνισε πως η παραγωγή και διάθεση φιλέτων ψαριού έχει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και γι’ αυτό εστιάζει το ενδιαφέρον της στον τομέα αυτό. Η Νηρεύς ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα παραγωγής γλώσσας, ενός είδους με παγκόσμια ζήτηση.

Μεταξύ των στόχων της διοίκησης, είναι η αξιοποίηση του εργοστασίου παραγωγής τσίχλας και η τοποθέτηση του προϊόντος σε διεθνείς αγορές. Η εταιρία επένδυσε 2,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου στη Χίο. Επίσης προχώρησε σε εμπορική συμφωνία με την Chipita για τη διάθεση του προϊόντος στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού όπου διαθέτει εμπορικό δίκτυο η Chipita. Για το 2006 στοχεύει στην επίτευξη πωλήσεων 5 εκατ. ευρώ.

Το 2005 ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα διαμορφωθεί στα 140 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας άνω των 10 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές το 2005 ξεπέρασαν τα 70 εκατ. ευρώ. Ποσοστό 54% των πωλήσεων κατευθύνθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (κυρίως Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία) και 6,2% σε λοιπές χώρες. Ο κ. Μπελλές προέβλεψε κύκλο εργασιών άνω των 175 εκατ. ευρώ το 2006 και κέρδη προ φόρων 15 εκατ. ευρώ περίπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα