Omega Bank - Proton Bank: Σε αναζήτηση νέων συνεργασιών

Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2006 16:46

Σε αναζήτηση νέων συνεργασιών με στόχο την συνένωση των δυνάμεων τους βρίσκεται η τράπεζα Proton Bank, όπως ανακοίνωσαν στελέχη της σε συνάντηση που είχαν με τους δημοσιογράφους, μια μόλις εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης διαδικασιών της συγχώνευσης των τραπεζών Omega Bank και Proton Bank.

Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Ηλίας Λιανός, άμεση προτεραιότητα της νέας τράπεζας που προκύπτει από την συγχώνευση Omega Bank και Proton Bank (το όνομα της νέας τράπεζας θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες) είναι η συγχώνευσή της με μικρομεσαία τράπεζα για την περαιτέρω ενδυνάμωσή της και στο πλαίσιο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη διερευνητικές συζητήσεις. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί ο στόχος αυτός, στους επόμενους μήνες θα δοθεί έμφαση στην αυτόνομη ανάπτυξη του δικτύου της - που σήμερα αριθμεί 18 καταστήματα με 500 εργαζόμενους - με στόχο τη δημιουργία δικτύου 60-80 καταστημάτων.

Παράλληλα στόχος της τράπεζας είναι η ανεύρεση ξένου στρατηγικού επενδυτή που θα συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου σχήματος. Η νέα τράπεζα θα δώσει έμφαση, πέρα από την επενδυτική τραπεζική, και στην λιανική τραπεζική και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τομέας όπου η Omega Bank διαθέτει πελατολόγιο που ξεπερνά τις 3.000 επιχειρήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα