Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τον δείκτη Nikkei 225 στην Ιαπωνία να αναρριχάται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2000, μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με την ισχυροποίηση του δολαρίου.

Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Hyundai Motor Co. σημείωναν κέρδη μετά την αύξηση του μεριδίου των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην αγορά των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, για έκτο μήνα. Οι μετοχές της Konica Minolta Holdings Inc. εκτινάχθηκαν στα ύψη, μετά την ανακοίνωση για υπερδιπλάσια κέρδη, αποτέλεσμα του αδύναμου γιέν, σε συνδυασμό με την αύξηση των πωλήσεων φωτοτυπικών μηχανημάτων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,1% φθάνοντας στις 128,73 μονάδες στη 1:05 μ.μ. στο Τόκυο. Χθες ο δείκτης υποχώρησε 0,9% μετά την άνοδό του στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Μαΐου του 1996. Ο Nikkei σημείωνε άνοδο 1%, φθάνοντας στις 16.647,57 μονάδες, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 4 Σεπτεμβρίου του 2000.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,7%. Οι μετοχές της Samsung Fire & Marine Insurance Co. κινήθηκαν πτωτικά, μετά την ανακοίνωσή της για διεύρυνση των ζημιών της τον Δεκέμβριο. Στην Ταϊλάνδη ο δείκτης SET σημείωνε απώλειες 1,4% έχοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Ν. Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες, ενώ πτωτικά κινήθηκαν αλλού. Κλειστές είναι και σήμερα οι αγορές στην Κίνα, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία, λόγω εορτής.

Πτωτικά κινήθηκε η τιμή του αργού πετρελαίου για τρίτη ημέρα έως και 0,7%, φθάνοντας στα 66,13 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές στη Ν. Υόρκη. Χθες, τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν 2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 16 Δεκεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα