Matsushita: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη από τις πωλήσεις Plasma TV

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 09:30

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της, κατά 18%, προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων plasma στον κόσμο, Matsushita Electric Industrial Co., μετά την αύξηση των πωλήσεων μεγαλύτερων και πιο ακριβών τηλεοράσεων το τρίτο τρίμηνο, που τόνωσαν τα κέρδη.

Τα κέρδη τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου θα αυξηθούν στα 130 δισ. γιέν (1,1 δισ. δολ.) έναντι της πρόβλεψης της εταιρείας τον Οκτώβριο, για κέρδη 110 δισ. γιέν. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 58,85 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο. Το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 39%, φθάνοντας τα 49,3 δισ. γιέν, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Matsushita ευνοείται από τη ζήτηση για τηλεοράσεις με επίπεδες οθόνες, προκειμένου να παρακολουθήσουν αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εταιρεία, όπως η ανταγωνίστριά της, Sharp Corp. επενδύει επίσης σε οθόνες που μπορούν να εμφανίσουν εικόνες υψηλής πιστότητες με στόχο την αύξηση των κερδών.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης θα είναι τα υψηλότερα σε ετήσια βάση, από τον Μάρτιο του 1997, όταν είχε εμφανίσει κέρδη 137,9 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα