Με δύο νέα καταστήματα η Jysk ανεβάζει το δίκτυο στα 29

Κοντά στον φιλόδοξο στόχο των συνολικά 40 σημείων πώλησης με ορίζοντα το τέλος του 2020
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 11:01
facebook/ JYSK Greece/Morten RehnΓ©

Από την έντυπη έκδοση

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Συνολικά 29 καταστήματα θα αριθμεί από την Πέμπτη, 25 Ιουλίου, η Jysk, αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού δανέζικου design, η οποία έκανε την εμφάνισή της μόλις πριν από τέσσερα χρόνια με στόχο σε μία πενταετία (στα τέλη του 2020) να ελέγχει δίκτυο 40 καταστημάτων. Ο συγκεκριμένος στόχος τέθηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή του δανέζικου brand, Lars Larsen, όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα το φθινόπωρο του 2015, με αφορμή τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος Jysk και φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Εξάλλου, ήδη έχει επιτευχθεί πάνω από το 72% του σχεδιασμού, γεγονός που θα πρέπει να συνδεθεί και με το ευνοϊκό περιβάλλον που συνάντησε στην τοπική αγορά του λιανεμπορίου το όλο εγχείρημα. 

Σχετικά με τα νέα καταστήματα, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι εγκαινιάζονται σε Πεύκη και Δράμα. Στην Πεύκη, το νέο κατάστημα έχει επιφάνεια πωλήσεων πάνω από 1.000 τ.μ. και θα απασχολεί 8 υπαλλήλους, ενώ 1.000 τ.μ. είναι το νέο κατάστημα στη Δράμα, που βρίσκεται στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Δράμας - Καβάλας και θα απασχολεί 7 υπαλλήλους.

Οι δύο νέες πόλεις που μπαίνουν στο δίκτυο έρχονται να προστεθούν στην Κέρκυρα και στην Κόρινθο, όπου δύο ακόμη σημεία πώλησης Jysk δημιουργήθηκαν τον Ιούνιο. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα ακολουθήσουν και άλλα εγκαίνια, καθώς το πλάνο ανάπτυξης της Jysk είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως σημειώνει ο κ. Γιώργος Τσιρώνης, Retail manager της Jysk, η εταιρεία διατηρώντας τον πελατοκεντρικό της χαρακτήρα τοποθετείται σε σημεία, εντός του αστικού ιστού, όπου οι καταναλωτές έχουν εύκολη πρόσβαση χωρίς να χρειάζεται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα. Με βάση αυτές τις προδιαγραφές το επιτελείο της Jysk αναζητά ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων προκειμένου να διευρύνει στο επόμενο διάστημα το δίκτυό της ικανοποιώντας τους στρατηγικούς της στόχους. 

Σημειώνεται ότι η Jysk, διεθνής αλυσίδα καταστημάτων με σκανδιναβικές ρίζες, η οποία πουλάει είδη για το σπίτι, άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Δανία το 1979 και σήμερα μετράει πάνω από 2.700 σημεία πώλησης και 23.000 υπαλλήλους σε 52 χώρες. Η διεθνής αλυσίδα ανήκει στο Lars Larsen Group που πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο 4,25 δισ. ευρώ, με την Jysk να εισφέρει 3,58 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα