Καμία παραβίαση του απορρήτου, διαβεβαιώνουν Cosmote, TIM

Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2006 21:06

Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων και του περιεχομένου της επικοινωνίας αποτελεί πρωταρχική μέριμνα και ηθική δέσμευση των εταιρειών τους, διατυπώνουν οι άλλες δύο κορυφαίες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, η Cosmote και η ΤΙΜ.

Σε ανακοίνωσή της η Cosmote αναφέρει ότι διαθέτει πολιτικές ασφάλειας και διαδικασίες, αλλά και αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου σύμφωνα με αναγνωρισμένα διεθνή πρότυπα, που εγγυώνται την ασφάλεια των συνομιλιών όλων των πελατών της.

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι η εταιρεία ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές για τα όσα είχαν γίνει στη Vodafone και αμέσως προέβη σε επισταμένους ελέγχους των συστημάτων της, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα περιστατικό παραβίασης του απορρήτου της επικοινωνίας.

Από την πλευρά της η ΤΙΜ αναφέρει ότι η επικοινωνία των πελατών της υλοποιείται σε περιβάλλον ολοκληρωμένης ασφάλειας και οι πιθανοί κίνδυνοι διαρροής αντιμετωπίζονται τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε στρατηγικό μακροχρόνιο επίπεδο.

Και η ΤΙΜ επιβεβαιώνει ότι ενημερώθηκε σχετικά από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης το Μάρτιο του 2005 και σε συνεργασία με το υπουργείο προέβη άμεσα σε λεπτομερή έλεγχο των συστημάτων ασφαλείας, οι οποίοι κατέδειξαν ότι ουδέποτε υπήρξε οποιουδήποτε είδους παρέμβαση στο λογισμικό της, ούτε και οποιαδήποτε διαρροή προσωπικών δεδομένων των πελατών της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα