Hitachi: 79% η μείωση των κερδών από το τμήμα σκληρών δίσκων

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 07:45

ΜΕΙΩΣΗ 79% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών της Ιαπωνίας, Hitachi Ltd., αποτέλεσμα των ζημιών στο τμήμα για σκληρούς δίσκους και για επίπεδες οθόνες.

Τα καθαρά κέρδη το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου υποχώρησαν στα 5,4 δισ. γιέν (46 εκατ. δολ.) από 26,6 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 6,4% φθάνοντας τα 2,26 τρισ. γιέν.

Η Hitachi, η οποία διατήρησε την πρόβλεψη για τα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης αμετάβλητη και στα 20 δισ. γιέν, αποτυγχάνει να ανταγωνιστεί στις επίπεδες οθόνες εταιρείες όπως την Sharp Corp. και τη Matsushita Electric Industrial Co., των οποίων η μεγαλύτερη κλίμακα βοηθά να μειώσουν το κόστος ανά οθόνη.

Τα λειτουργικά κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, υποχώρησαν 14% στα 39,1 δισ. γιέν.

Η εταιρεία επίσης, επανέλαβε την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης. Η Hitachi εκτιμά ότι τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου τα καθαρά κέρδη θα υποχωρήσουν 61% από τα 51,5 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της εταιρείας διεύρυναν τις απώλειές τους μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, περίπου στις 2 μ.μ., τοπική ώρα. Στις 2:12 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, σημείωναν απώλειες 1,3% φθάνοντας στα 810 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα