ΝΤΤ: Μείωση των κερδών μετά τις μεγαλύτερες δαπάνες στη DoCoMo

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 09:27

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 58% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, Nippon Telegraph & Telephone Corp., καθώς το τμήμα ασύρματης τηλεφωνίας της, NTT DoCoMo Inc., δαπάνησε περισσότερα για να προσελκύσει περισσότερους συνδρομητές.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 147,1 δισ. γιέν (1,2 δισ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, έναντι 353,9 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα προέκυψαν από την αφαίρεση των στοιχείων του πρώτου εξαμήνου της χρήσης από τα αντίστοιχα του εννεαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η NTT.

Oι ανταγωνίστριές της, όπως η KDDI Corp. και η Softbank Corp., προσφέρουν φθηνότερα τη πρόσβαση στο Internet και τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας, απειλώντας την κυριαρχία της ΝΤΤ στην αγορά. Η εταιρεία βασίζεται στα σχέδια επέκτασης της DoCoMo, η οποία συμβάλλει κατά 70% στα κέρδη της, προκειμένου να αναζωογονήσει την ανάπτυξη.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 0,9% στα 2,69 τρισ. γιέν το τρίτο τρίμηνο και τα λειτουργικά της κέρδη υποχώρησαν 26% στα 253,7 δισ. γιέν.

Η εταιρεία, διατήρησε την πρόβλεψή της για τα ετήσια καθαρά κέρδη στα 525 δισ. γιέν, τα λειτουργικά στο 1,16 τρισ. γιέν και τις πωλήσεις στα 10,705 τρισ. γιέν.

Ο μετοχές της ΝΤΤ υποχώρησαν σήμερα 0,9% φθάνοντας στα 539.000 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο των αγορών. Το πρώην κρατικό μονοπώλιο ΝΤΤ είναι η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία της Ιαπωνίας από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, ακολουθώντας την DoCoMo που είναι στην πέμπτη θέση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα