Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2006 10:17

Praxis Securities: «Με την πιθανότητα για διορθωτική κίνηση να παρουσιάζεται αυξημένη κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κυρίως λόγω του αρνητικού κλεισίματος των κυριοτέρων διεθνών αγορών, αναμένουμε ότι θα κινηθεί η αγορά κατά την σημερινή συνεδρίαση».

Fortius Finance: «Η επαλήθευση αρκετών φημών στον τομέα συγχωνεύσεων και εξαγορών παρά τις διαψεύσεις των διοικήσεων των εμπλεκόμενων μερών (τελευταίο παράδειγμα η εξαγορά ποσοστού της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου από τη Marfin FG), καταδεικνύει τις σημαντικές αναδιαρθρώσεις που βιώνουν αρκετοί κλάδοι, με τις διοικήσεις των επιχειρήσεων να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου είτε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα των ομίλων τους, είτε να αποκομίσουν υπεραξίας από την αναδιάρθρωση και πώληση των εξαγοραζόμενων επιχειρήσεων, είτε να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στον κλάδο που δραστηριοποιούνται προσδοκώντας σε σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του τα προσεχή έτη.

»Από τη στιγμή που οι προοπτικές είναι θετικές και η ψυχολογία των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα ακόμα θετικότερη, οι πιθανότητες συνέχισης της ανοδικής κίνησης του ΓΔ παρουσιάζονται αυξημένες. Κατά τη γνώμη μας, ο ΓΔ θα προσπαθήσει να κινηθεί σε υψηλότερες περιοχές σήμερα, θέτοντας ως επόμενο στόχο τη διάσπαση της αντίστασης των 4.150 μονάδων».

Contalexis Financial Services: « Η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά χθες με κέρδη της τάξεως του 1,64% κλείνοντας στις 4.057,84, δημιουργώντας νέο υψηλό 64 μηνών. Τοποθετήσεις σημειώθηκαν σε τίτλους της μικρής κεφαλαιοποίησης καθώς και στα χαρτιά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Εν όψει των διεθνών οικονομικών εξελίξεων στο εξωτερικό η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται θετική. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στις εταιρικές κερδοφορίες για το σύνολο της χρήσης, αλλά και στις εξαγορές και συγχωνεύσεις σε όλους του κλάδους».

Euroxx: «Σημαντικά κέρδη κατέγραψε η Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, παρά το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί στις Ευρωπαϊκές αγορές. Εξάλλου ο τζίρος συναλλαγών εμφανίστηκε ενισχυμένος. Οι αποτιμήσεις εταιριών στο ΧΑ αφήνουν περιθώρια μόνο για επιλεγμένες τοποθετήσεις με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, υπενθυμίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα έτους για το σύνολο των εισηγμένων εταιριών και συνεπώς θα “ξεκαθαρίσει” η εικόνα στην αγορά. Για σήμερα εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί το κάλο κλίμα στη Σοφοκλέους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα